Kore Cilt Bakım Rutinin 10 Aşaması

Kore Cilt Bakım Rutinin 10 Aşaması

Kore Cilt Bakım Rutinin 10 Aşaması

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kore cilt bakım rutini, cilt bakımı anlayışını tüm dünyada değiştirdi ve küresel bir fenomen haline gelen bir yaşam tarzına dönüştü.

Kültürel olarak sağlıklı bir cilde oldukça önem veren Kore cilt bakım rutinin en temel özelliği,  tamamen doğal özlerden oluşan içeriklerle hazırlanan karışımlardır. Bu yaklaşım gelişen cilt bakım teknolojisiyle birleşerek ışıl ışıl parlayan sağlıklı bir cildin anahtarı haline geldi.

Kore cilt bakımında en temel yaklaşım çok sayıda ürün kullanmak yerine, cildin ihtiyaçlarına uygun içeriklere sahip doğru ürünleri doğru bir sıralamayla kullanmak. 

İnovatif cilt bakım teknolojileri alanında küresel bir lider olan Celltrion laboratuvarlarında geliştirilen benzersiz formüllerle hazırlanmış, Kore cilt bakımının en seçkin markalarından biri olan Hanskin’in eşsiz ürünleriyle cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımını yapabilirsiniz.

Kore cilt bakım rutinini uygulayarak sağlıklı, porselen gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak için izlemeniz gereken adımları bu yazıda. 

1. Aşama: Arındırıcı Yağ Bazlı Cilt Temizleme

Kore cilt bakım rutininin en temel özelliği cilt temizliğinin çok önemli olması ve iki aşamalı temizlikten oluşmasıdır. 

Yağ bazlı temizleyiciler cildi derinlemesine arındırarak mükemmel şekilde temizler. Makyaj ürünleri, güneş kremi gibi gün boyu cildimizde taşıdığımız ürünler, maruz kalınan havadaki kirleticiler ve ciltte biriken sebumu arındırmak için yağ bazlı temizleyiciler son derece konforlu ve derinlemesine bir temizlik sunar. Yağ bazlı temizliğin en iyi diğer yanı ise, doğal bitkisel özlerle hazırlanan yağlarla cildi temizlerken, aynı zamanda cildi kurutmadan beslemesi. 

Yağ bazlı temizleyiciler sadece cildi temizlemekle kalmaz, kullanım esnasında uyguladığınız nazik masaj hareketleri sayesinde cildinizi rahatlatır. Kore cilt bakım rutininin iki aşamalı temizlik adımının ilki olan yağ bazlı temizleme cildin en derin tabakasına kadar iner ve kirle dolu gözeneklerin tamamen temizlenmesini sağlar.
Nasıl Uygulanır?

Akşam ve sabah günde iki kez kuru cilde uygulanır. Yeterli miktarda ürünü kuru cilde, yüzünüze ve boynunuza dairesel masaj hareketleriyle uygulayın. Ilık suyla yağın tüm cildinize dağılmasını sağlayın ve ardından durulayın.

Yağlı ve Karma Ciltler İçin Hanskin Pore Cleansing Oil BHA
Eğer yağlı veya karma bir cildiniz varsa, yağ bazlı ilk temizlik aşaması için güvenle kullanabileceğiniz ürün Hanskin Pore Cleansing Oil BHA yağlı, karma ve akne eğilimli ciltler için son derece etkili ve güvenli bir kullanım sunar. 

(https://www.hanskin.com.tr/-hanskin-pore-cleansing-oil-bha-karma-ve-yagli-ciltler-icin-gozenek-makyaj-temizleme-yagi-300ml)

2019 Byrdie Skincare ve Best of K-Beauty ödüllü Hanskin Pore Cleansing Oil BHA, içeriğinde bulunan salisilik asitle aşılanmış beta hidroksi asitler sayesinde siyah noktaları hedefleyerek gözenekleri açar. Bitki bazlı doğal özlerle formüle edilmiş içeriği sayesinde sebum ve yağ oluşumunu kontrol altında tutar. Benzersiz içeriğinde yer alan limon kabuğu ve kinoa tohumu özü sayesinde fazla yağı azaltır ve siyah nokta oluşumunun önüne geçer. 

Kurumaya Eğilimli Ciltler için Hanskin Pore Cleansing Oil AHA

Hanskin Pore Cleansing Oil AHA, kurumaya eğilimli ve karma ciltler için hem besleyici, hem nemlendirici bir yağ bazlı temizlik deneyimi sunar. 2019 Byrdie Skincare ve Best of K-Beauty ödüllü Hanskin Pore Cleansing Oil serisinden olan kuru ciltler için hazırlanan AHA içerikli temizlik yağı, cildin en üst tabakasında peeling etkisi yaratır. Cildi ölü deriden arındırarak nemli, yumuşak ve esnek yeni tabakayı ortaya çıkarır. 

(https://www.hanskin.com.tr/-hanskin-pore-cleansing-oil-aha-kuru-ciltler-icin-gozenek-ve-makyaj-temizleme-yagi-300-ml-)

Bitki özleri ve alfa hidroksi asit ile formüle edilmiş içeriği ağır kir, güneş kremi ve makyaj kalıntılarını ciltten nazikçe temizler, cilt dokusunu yumuşatır. Hanskin Pore Cleansing Oil AHA, kullanımdan sonra cilt üzerinde ağır ve yağlı bir his bırakmadan gözenekleri derinlemesine temizler. 

Hassas Ciltler için Hanskin Pore Cleansing Oil PHA
 

Hanskin Pore Cleansing Oil PHA, hassas ve kolay tahriş olan ciltler için cildin nem dengesini bozmadan derinlemesine temizlik sunar. 2019 Byrdie Skincare ve Best of K-Beauty ödüllü Hanskin Pore Cleansing Oil serisinden Hanskin Pore Cleansing Oil PHA, içeriğindeki polihidroksi asitle cildi nazikçe soyar ve ölü deriden arındırır. Böylece gözeneklere derinlemesine ulaşır ve cildin en alt tabakasındaki kiri dahi kolayca arındırır. 

(https://www.hanskin.com.tr/-hanskin-pore-cleansing-oil-pha-hassas-ve-toleranssiz-ciltlergozenek-ve-makyaj-temizleme-yagi300ml )

Polihidroksi asit, tahrişe neden olan dışsal etkilere karşı bir koruma sunar ve cildin daha yumuşak ve daha nemli kalmasını sağlar.

2. Aşama Köpük Bazlı Temizleyiciler

Dermatologlar ve güzellik uzmanları tarafından da önerilen çift aşamalı temizliğin ikinci adımı su bazlı temizlik. Su bazlı temizlik aşaması, suda çözünen ter ve kir kalıntılarının çözünmesini sağlarken ilk aşamada ortaya çıkan tüm kirleri ciltten arındırır. 

Nasıl Uygulanır: 

Yeterli miktarda köpük temizleyiciyi parmak uçlarınızla yüzünüze ve boynunuza dairesel masaj yaparak uygulayın. Uygulama sırasında göz çevresiyle temasından kaçının. Cildinizi iyice temizledikten sonra ılık su ile durulayın.
 

Hanskin Hyaluron Bubble Pop Cleanser- Hyaluronik Asit Bazlı Yüz Yıkama Köpüğü 

Cilt temizliğinin ikinci aşaması için Hanskin Hyaluron Bubble Pop Cleanser (https://www.hanskin.com.tr/hanskin-bubble-pop-cleanser) ile yüzünüzdeki ölü deriyi, sebum birikintisini ve makyaj kalıntılarını temizleyin. İnce, yumuşak köpük yapısı sayesinde cildinizi nazikçe temizler ve içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirir. 

Hanskin Cleansing Foam Blackhead-Yüz Yıkama Köpüğü

Hanskin Siyah Nokta Karşıtı Yüz Yıkama Köpüğü (​​https://www.hanskin.com.tr/hanskin-cleansing-foam-blackhead-yuz-yikama-kopugusiyah-nokta-karsititum-cilt-tipleri-icin-120ml ), organik içeriklerle formüle edilmiştir ve cilt için nazik bir temizleyicidir. Cildi ölü deriden, makyaj ve kir kalıntılarından arındırır. Hanskin Siyah Nokta Karşıtı Yüz Yıkama Köpüğü aynı zamanda cildi nemlendirir ve cildin yumuşaklığını korur. 
 

3. Aşama: Ölü Deriden Arındırıcı Peeling 
İkonik Kore cilt bakım rutinin bir diğer önemli aşaması ise cildi düzenli olarak ölü deriden arındırmaktır. Düzenli peeling uygulamasıyla ölü deriden arınmanın yanı sıra, siyah nokta oluşumunun da önüne geçilir. Ayrıca düzenli yapılan peeling uygulaması sayesinde cildiniz, kullandığınız bakım ürünlerini çok daha güçlü bir şekilde emer ve etkinliği artar.
 

Nasıl Uygulanır:

Haftada 1 veya 2 kez, cildiniz için uygun bir peeling ürününü cildinize nazikçe uygulayın. Peeling kullanımında yanak, burun ve çevresi gibi siyah nokta oluşumunun yoğun olduğu alanlara odaklanın. 

Hanskin Hyaluron Exfoliating AHA Treatment %10 AHA –Peeling Etkili Temizleyici Tonik
 Hanskin Hyaluron Exfoliating AHA Treatment ( https://www.hanskin.com.tr/hanskin-hyaluron-exfoliating-aha-treatmentpeeling-etkili-temizleyici-tonik10-aha-icerir-150-ml ) içeriğindeki %10 alfahidroksi asitlerle zenginleştirilmiş bu haftalık peeling tedavisiyle nemlendirici ürünlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olun.! Glikolik asit ve laktik asit birlikte çalışarak cildin donuk görünmesine neden olabilecek ve cilt bakım ürünlerinizin emilmesini önleyebilecek ölü, kuru hücreleri çözer. Asitler ölü hücreleri çıkarırken alttaki daha yumuşak, pürüzsüz, cam benzeri cildi ortaya çıkarırlar. Cildi susuzluğunu gideren hyaluronik asidin dört formu, nemlendirmeyi artırmaya yardımcı olur, böylece cilt yumuşak, nemli ve nemlendiriciye hazır hale gelir.

4. Aşama: Arındırıcı ve Besleyici Tonik

Cildi ölü derilerden arındıran peeling uygulamasından sonraki aşama ise tonikle cildi tüm kalıntılardan arındırmak ve nemlendirme öncesi besleyici içeriklerin ciltle buluşmasını sağlamak Kore cilt bakım rutininin bir diğer önemli aşaması. 

Nasıl Uygulanır: 

Cilt tipiniz için en uygun toniği pamuk pad yardımıyla cildinize uygulayın ve cildiniz tarafından emilmesini bekleyin.
 

Hanskin Calming Toner Pad-Houttuynia Özlü Sakinleştirici Toner 

Hanskin Calmin Toner Pad - Houttuynia Özlü Sakinleştirici Toner (https://www.hanskin.com.tr/hanskin-calming-toner-pad-houttuynia-ozlu-sakinlestirici-toner-pedinemlendiriciarindirici60adet ), peeling etkili bir tonik. İki farklı dokuya sahip iki tarafından biri kabartmalı diğeri ise pürüzsüz bir yüzeye sahip. Kabartmalı yüzeyi peeling etkisi gösterirken, pürüzsüz yüzeyi nemlendirici ve besleyici etkiler sunan bir toner pad olarak görev yapar.

5. Aşama: Doğal Özlerle Hücre Yenileme
Kore cilt bakım rutinini diğer yaklaşımlardan arındıran en önemli aşamalardan biri de cilde doğal özlerle bakım yapmak. Cildi iki aşamalı temizledikten sonra, peeling yaparak ölü hücreden arınmak ve tonik uygulayarak cildi ön nemlendirdikten sonra doğal özlerle hücre yenilemesini destekleyebilirsiniz. 

Nasıl Uygulanır:

Parmak uçlarınızla aldığınız yeterli miktarda ürünü cildinize tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. 

Hanskin Calming First Essence-%95.5 Houttuynia Özlü Sakinleştirici Esans/Bariyer Güçlendirici
Heartleaf Houttuynia Özlü Cilt Sakinleştirici Esans ( https://www.hanskin.com.tr/-hanskin-calming-first-essence-95.5-houttuynia-ozlu-sakinlestirici-esansbariyer-guclendirici-200ml ) %97.5 Heartleaf Houttuniyna özü içerir. Tahriş olmuş cildi rahatlatır, derin nemlendirme sunar ve pigmentasyonu önler. 

6. Aşama: İyileştirici Ampul ve Serumlar

Bu aşamada ince çizgiler, akne ve hiperpigmentasyon gibi cilt sorunlarına odaklanan ampul veya serum kullanılır. Bu aşama cilt kusurlarına odaklanır ve mükemmel bir cilde ulaşmayı hedefler. 

Nasıl Uygulanır:

Cildiniz için uygun olan ampul veya serum parmak uçları yardımıyla cilde uygulanır, uygulama sırasında cildin sorunlu olan bölgelerine odaklanılır. 

Hanskin Calming Ampoule - %79 Houttuynia Özlü Cilt Sakinleştirici Ampul/Bariyer Güçlendirici

Heartleaf Houttuynia özüyle zenginleştirilmiş Hanskin Calming Ampoule ( https://www.hanskin.com.tr/-hanskin-calming-ampoule-79-houttuynia-ozlu-cilt-sakinlestirici-ampulbariyer-guclendirici-50-ml ), sorunlu ciltler başta olmak üzere tüm cilt tipleri için derin bir bakım ve rahatlama sunar. Tahriş olmuş cildi rahatlatır ve nemlendirir.
 

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakım Serumu %80 Kolajen + %20 Peptit 

Hanskin Collagen Peptide Hydra Ampul https://www.hanskin.com.tr/yaslanma-karsiti-cilt-bakim-serumu-80-kolajen-20-peptit-cilt-yenileyici-onarici ), cildi nemlendirmek için %80 kolajen özü ve %20 peptidden yapılmıştır. Bu ampul, 20 farklı türde peptidi birleştirerek cilt ve boyun bölgesini kırışıklıklardan ve ince çizgilerden onarmak için gelişmiş bir yaşlanma karşıtı formül içerir.

Hanskin Vitamin C Glow Serum 

Hanskin Vitamin C Glow Serum ( https://www.hanskin.com.tr/hanskin-vitamin-c-glow-serum-c-vitaminli-aydinlatici-serum10-askorbik-asit-leke-giderici-30ml1 ) %10 askorbik asit barındıran içeriği sayesinde koyu lekelerin görünümünü açar,  cilde parlaklık ve aydınlık kazandırır.

7. Aşama: Besleyici Kağıt Maske

Doğal özler kadar kağıt maskeler de Kore cilt bakımının kendine özgü bileşenleri arasında. Kağıt maskeler ciltle temas ettiği andan itibaren cilde gereken besini ve nemi yoğun olarak sunar. Cilt üzerinde olumlu etkilerinin yanı sıra uygulama sırasındaki meditatif etkisiyle cildin derinlemesine rahatlamasını kolaylaştırır.
 

Nasıl Uygulanır: 

Temiz ve kuru cilde kağıt maskenizi yerleştirin. Arkanıza yaslanın, hem ruhunuzun hem de cildinizin rahatlamasına izin verin ve 15-20 dakika boyunca maskeyi cildiniz üzerinde bırakın.
 

Hanskin Heartleaf Intense Calming Ampoule Mask-Heartleaf Özlü Yoğun Sakinleştirici Ampul Maske

Hanskin Heartleaf Intense Calming Ampoule Mask (https://www.hanskin.com.tr/hanskin-5li-heartleaf-intense-calming-ampoule-mask-heartleaf-ozlu-yogun-sakinlestirici-ampul-maske-23-ml ), içeriğindeki Houttuynia cordata ve centella asiatica özü hassas cildi dış tahriş edici maddelerden korur. Cilde sıkıca tutunur ve formülündeki besleyici içeriklerin cilt tarafından etkin olarak emilmesini sağlar. 

8. Aşama: Göz Çevresi Bakımı 

Göz çevresindeki bölge cildin en hassas bölgesidir ve özel bir bakım gerektirir. Doğru bir göz bakım çevresi, sizi koyu renkli göz halkalarından ve yorgun ifadeden uzak tutar. Göz çevresi bakımı için kullanacağınız ürünlerin, cildinizi tahriş etmemesi ve besleyici içeriklerle formüle edilmiş olması gerekir. 

Nasıl Uygulanır:

Parmak uçlarınızla göz çevrenize nazik tampon hareketleri yardımıyla uygulayın. Uyguladığınız bakım ürününün gözle temasından kaçının. 

Hanskin -Hyaluron Göz Serumu

Hanskin Hyaluron Göz Serumu (https://www.hanskin.com.tr/hanskin-hyaluron-goz-serumukirisiklik-karsitinemlendiricidolgunlastirici-krem-25-ml ) hassas göz bölgesini anında nemlendirir. İçeriğindeki hyalüronik asit ve metal aplikatörü serinleyici etki sunar. Göz çevresindeki kuruluk ve donukluğu gidererek yorgun cildin uyanmasına yardımcı olur. 

Hanskin Kolajen Peptit Hydra Göz Kremi / %80 Kolajen Özü ve 20 Çeşit Peptit 

Hanskin Kolajen Peptit Hydra Göz Kremi (https://www.hanskin.com.tr/kolajen-peptit-hydra-goz-kremi-80-kolajen-ozu-ve-20-cesit-peptit-icerir.-yaslanma-karsiti-cilt-yenileyici-onarici-80-ml- ) %80 oranında düşük moleküllü kollajen özü içerir ve cildinize güçlü ve sağlıklı bir cilt ile bakım yapar. 20 farklı peptit türü ile kırışıklıkları açarak sağlıklı ve sıkı bir cilt sunar. 

9. Aşama: Cildi Nemlendirme

 

Nemli bir cilt, Kore cilt bakım rutininde sağlıklı bir cildin en önemli belirtilerinden biridir. Cilt bakımının ilk aşaması olan temizlik aşamasından itibaren, Kore cilt bakımının her aşamasında kullanılan ürünler nemlendirici ve besleyici içeriklerle formüle edilir. 

Nasıl Uygulanır: 

Yeterli miktarda ürünü parmak uçlarınızla, dairesel hareketler yardımıyla cildinize uygulayın. Cildinizi her gün düzenli olarak nemlendirin.
 

Hanskin Hyaluron Moisture Cream

2020 Soko Glam ödüllü Hanskin Hyaluron Moisture Cream  

(https://www.hanskin.com.tr/hanskin-hyaluron-moisture-cream-hyaluron-nemlendirici-krem-tum-cilt-tipleri-icin-uygundur-50-ml )

Cildin elastik yapısını destekler, cilt bariyerini güçlendiriri tahrişi azaltır, cilt kuruluğunu önler.
 

Hanskin 7 Layer Ceramide Cream

Hanskin 7 Layer Ceramide Cream (https://www.hanskin.com.tr/hanskin-7-layer-ceramide-cream-7-katmanli-seramid-kremhasarli-cildi-1-saat-icinde-guclendirir-70ml )

içeriğinde bulundurduğu 7 farklı seramid katmanı sayesinde kuru ve hasarlı cildi 1 saat içinde iyileştirir. 48 saate kadar nemlendirme sunan Hanskin 7 Layer Ceramide Cream cilt bariyerini oldukça hızlı bir şekilde onarır.
 

10. Aşama: Güneş Koruması

Sağlıklı ve genç bir cilt için en önemli son aşama ise yılın her mevsimi cildimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak. 

Nasıl Uygulanır: 

Yeterli miktarda güneş koruyucu kremi parmak uçlarınızla tüm cildinize ve boynunuza uygulayın. Her sabah cilt rutininizin son aşaması olarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Gözle temasından kaçının.

Hyaluron Relief Water SPF 50+ PA++++ 50 ml

Siz güneşin tadını çıkarırken, cildinizi ise güneşin zararlı etkilerine karşı Hanskin Hyaluron Relief Water Güneş Kremi ile korunun. Hanskin Hyaluron Relief Water SPF 50+, içerdiği bitkisel özler ve hyalüronik asit bileşenleri sayesinde cildiniz için güneşin zararlı etkilerine karşı yüksek koruma sunarken aynı zamanda cildinizi neme doyurur ve ihtiyacı olan temel günlük bakımı sunar. Hafif formülü ve kremsi dokusu cildinizle anında bütünleşir ve yüzünüzde yapışkan ağır bir tabaka oluşturmaz.

Etiketler: Kore Cilt Bakım Rutinin 10 Aşaması
Şubat 14, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.