Mochi Skin Nedir? Cam Ciltle Benzerlikleri ve Farklılıkları Nelerdir?

Mochi Skin Nedir? Cam Ciltle Benzerlikleri ve Farklılıkları Nelerdir?

Mochi Skin Nedir? Cam Ciltle Benzerlikleri ve Farklılıkları Nelerdir?

Uzun süredir ortalıkta dolaşan ve herkes tarafından beğeni kazanan Kore’nin “cam cilt” trendi; viral ürünlerden, parlak ve yarı saydam cildi garanti eden pek çok cilt bakım rutinini kapsar. Cilt bakım endüstrisinde büyük sükse yapan ve en yeni Japon güzellik eğilimi olan “mochi skin” adını bir Japon tatlısı olan “mochi”den alır. Pürüzsüz, parlak ve dokunulduğunda esnek görünen bir cilt türü olan “mochi skin” gerçek tatlı olan “mochi”ye çok benzer. Doğal olarak gençlik ve elastikiyetler “geri dönecek” sağlıklı bir cilde sahip, açık bir ten rengiyle ifade edilir. Mochi skin, diğer adıyla mochi hada, adını ikonik Japon lezzetinin pürüzsüz, canlı dokusundan alır. Mochi, mochigome'dan yapılmış bir pirinç kekidir ve mochi'ye parmağınızla bastığınızda eski şekline geri döner. Genç cilt mochi'ye çok benzer; dokunuşu bebek yumuşaklığındadır ve doğası gereği elastik ve esnektir. 

Mochi Skin ve Cam Cilt Arasındaki Farklılık ve Benzerlikler

Japonya'da daha yaygın olarak 'Mochi Hada' veya 'Rice-cake Skin' olarak bilinen mochi skin, geleneksel Japon tatlısından ilham alan yumuşak ve gözeneksiz bir görünümdür. Mat ve yumuşak dokusu, genç ve dolgun olduğu yanılsamasını verir. Öte yandan “cam cilt” (Glass Skin), K-Beauty aracılığıyla pürüzsüz, iyi nemlendirilmiş ve yarı saydam bir ten olarak tanımlanır; en iyi şekilde 'chok chok' olarak ifade edilir. Bir camın yansıtıcı yüzeyine çok benzeyen cam cilde sahip olmak, cildinizin genç ve sağlıklı görünmesini sağlayan hafif bir yansıtıcı nemlilik parlaklığıyla birlikte gözeneksiz ve berrak görünmesi anlamına gelir. 

 

“Mochi skin” yumuşak ve mat bir cilt görünümü iken “cam cilt” nemli ve parlak bir görünümdür. Hem “mochi skin” hem de “cam cilt” yarı saydam, berrak ve gözeneksiz bir cildi desteklerken, nihai his ve doku çok farklıdır. Cam cilt, ışığı bir cam levha gibi yansıtan ıslak cilt görünümü elde etmekle ilgilidir. Mochi cildi, parlamayan ışıltılı, mat, kadifemsi bir görünümü tercih eder. Aynı zamanda sağlıklı cildin temel özellikleri olan canlılık, dolgunluk ve yumuşaklığı da vurgular. Kolayca aynı cilt hedefleri olarak karıştırılsa da, mochi skin ve cam cilt felsefeleri özünde birbirinden oldukça farklıdır.

Mochi Cilt Hedefine Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Mochi Skin'in en iyi yanı, bunu başarmanın nispeten kolay olmasıdır. J-Beauty cilt bakımı tamamen cilt bakımı ve makyaj trendlerinde minimalizmi ifade eden Skinmalizm  ile ilgilidir. Japon cilt bakımı, ne olursa olsun yoğun yaşam tarzınıza kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak çok görevli formüllerle cilt hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Mochi Skin hedeflerine ulaşabilmenin en kolay yolu cilt bakım rutinidir. Bunun için her gün cildinizi mutlaka iki kez temizlemeye özen göstermelisiniz. Cildin tıkanmasını önlemek için tüm kirleri ve makyaj kalıntılarını çıkartmanız ilk önceliğiniz olmalıdır. Tonerler, esanslar, serumlar ve losyonlarla cildinizi koruyun ve besleyin. Cildinizi sağlıklı ve nemli tutmak, canlı bir gençliğe ulaşmanın anahtarıdır. Yoğun bir yaşam tarzınız varsa, hepsi bir arada temizleyici, nemlendirici ve makyaj bazı olan ürünleri kullanabilirsiniz. 

Hanskin Makyaj Temizleme Ürünleriyle Cildinizi Şımartın!

Başta Kore olmak üzere dünya genelinde makyaj trendinin farklı bir yöne çevrilmesini sağlayan ve BB kremin mucidi olan Hanskin, güzellik dünyasına 2001 yılında giriş yapmıştır. Her tipi için özel olarak formüle ettiği makyaj temizleme ürünleriyle; cildinizi ölü derilerden, kirden ve makyaj kalıntılarından temizleyerek rutininize hazır bir hale getirir. 

 

İşte cilt tipinize göre tercih edebileceğiniz Hanskin imzalı ürün alternatifleri:

 

Hanskin Pore Cleansing Oil PHA - Hassas ve Toleranssız Ciltler / Gözenek ve Makyaj Temizleme Yağı

 

Cildiniz pürüzlüyse ya da siyah nokta sorunuyla uğraşıyorsanız, cildinizin sadece kir ve makyajdan arındırılması yeterli olmayabilir. “2019 Soko Glam Best of K-Beauty” kazananı olan ve size çok daha fazlasını sunabilecek temizleme yağını deneyebilirsiniz. Reaktif ve hassas ciltler için özel olarak formüle edilen ürün cildinizi nazik bir şekilde arındırırken, doğal dengesinin korunabilmesine de yardımcı olur. Nemlendirme özelliğine sahip olan içeriğinde bulunan bitkisel bileşenler, ağır makyajın haricinde gözenek kirlerinin ve sebumun da temizlenmesinde etkilidir. Cilt üstünde bıraktığı koruyucu etkili nem örtüsü, cildinizin tahriş oluşturabilecek maddelere karşı doğal savunmasını destekler. Cildin hem daha parlak hem de daha sakin ve nemli olabilmesine katkı sağlayan polihidroksi asitler aynı zamanda ölü deri hücrelerinin oluşumunu da hassas bir şekilde çözer. Hassas cildinize aynı hassasiyetle karşılık veren Ayçiçek yağı, sivilcelerle savaşmaya yardımcı olan çay ağacı yaprağı yağı, cildin nemlendirilmesini destekleyen jojoba yağı içeriğine sahiptir. Önemli bileşenlerinden biri olan glukonolakton; hassas cildin yeniden yüzeye çıkmasını sağlarken, lavanta yağı tahriş ve kızarıklık gibi durumlarda rahatlama etkisi sunar. Özel olarak geliştirilen formülü cildinize hafif bir peeling etkisi yapar. Günlük kullanma uygun olan ürünü, çift temizlik rutininizin ilk adımı olarak tercih ederek en iyi etkiyi elde edebilirsiniz. Uygulama sırasında; temizleme yağını 1 ya da 2 pompa şeklinde kuru avucunuza sıktıktan sonra, kuru yüzünüzü masaj hareketleriyle 30 saniye kadar hafif bir şekilde ovalayın. Süt kıvamına gelen temizleme yağını ıslattığınız eliniz ile 30 saniye kadar daha ovalayarak, cildinizin siyah nokta ve makyajdan arındırılmasını sağlayabilirsiniz. Uygulamanın ardından ılık suyla yüzünüzü durulayabilirsiniz. 

 

Hanskin Pore Cleansing Oil AHA - Kuru Ciltler İçin Gözenek ve Makyaj Temizleme Yağı

 

İçeriğinde bulunan alfa-hidroksi asitler (AHA’lar); cildinizin aydınlatılmasına, ölü hücrelerin yok edilmesine ve pul pul dökülme sorununa yardımcı olarak cildinizi günlük kirlerden temizlemekle kalmayarak çok daha fazlasını sunar. Cilt gözeneklerinin derinliklerinde çalışan glikolik asit ve laktik asit kalıntıları giderir ve tıkanıklıkları çözerken, sitrik asit daha aydınlık bir cilt oluşumunu destekler. Temizleme yağının kullanımı, cildinizin gün boyunca hidrasyonun korunmasına olanak tanıyan koruyucu bir nem tabasıyla kaplı kalmasını sağlar, bu sayede cildiniz daha dolgun ve ışıltılı bir görünüm sergiler. Günlük kullanımlar için ideal olan ürün, suya dayanıklı makyaj da dâhil olmak üzere bütün makyajın derinlemesine temizlenmesini sağlar. Hayvanlar üzerinde test edilmeyen temizleme yağının formülü; silikonlar, parabenler, alkol, sülfatlar, hayvansal ürünler ve yapay renklendiriciler içermez. Balsam versiyonuyla sunulan yağı kuru olan avucunuza 1 veya 2 pompa sıktıktan sonra kuru olan yüzünüzü 30 saniye boyunca süt kıvamına gelen kadar hafif masaj hareketleriyle ovalayın. Ardından aynı işleme ellerinizi ıslatarak devam edin ve son olarak cildinizi ılık suyla durulayın. Cildiniz hem makyajdan hem de siyah noktalardan arındırılmış olur. 

 

Hanskin Pore Cleansing Oil BHA – Karma ve Yağlı Ciltler İçin Gözenek / Makyaj Temizleme Yağı

 

Cildinizdeki gözenekleri derinlemesine temizleyerek, hem cildinizin temiz kalmasını hem de siyah noktalarla savaşmasını istiyorsanız; içeriğinde zeytin ve jojoba yağlarının haricinde greyfurt, limon ve portakal gibi meyvelerin yağını bulunduran bu harika ürünü deneyimleyebilirsiniz. Çok yönlü olan temizleme yağı; siyah noktaların yok edilmesini ve yeniden oluşmasını önleyebilmek, sebumun kontrol edilmesini sağlayabilmek ve cildinize hafif bir peeling yapabilmek için salisilik asit içerir. Yağlı ve karma cilt tiplerinde mükemmel bir etki sunan ürün su geçirmez makyaj da dâhil bütün makyajın derinlemesine temizlenebilmesini sağlar. İçeriğindeki besleyici yağ karışımı cilt nemini ve sağlığını korurken yumuşatılmasını da destekler. Kullanımı için 1 veya 2 pompa ürünü kuru avucunuza sıktıktan sonra kuru olan yüzünüzü süt kıvamına gelen kadar 30 saniye boyunca ovalayın, ardından elinizi ıslatarak 30 saniye daha aynı işlemi uygulayın ve ılık suyla cildinizi yıkayın. 

 

Hanskin Pore Cleansing Balm BHA - Karma Ve Yağlı Ciltler / Gözenek Ve Makyaj Temizleme Balmı

 

Akne eğilimli ve yağlı ciltlerde, gözenek tıkanıklığının önlenmesini ve yağlı kalıntı bırakmaksızın derinlemesine temizlenebilmesini sağlar. Gözeneklerin temiz tutulabilmesine ve sebumun çözülebilmesine yardımcı olarak berraklaştırıcı bir etki sunan salisilik asit ile bitkisel içerikler temizleme balmının katı olarak başlamasını sağlar. Ürün cildinizin sıcaklığı ile temas ettiğinde eriyerek, hem gözenek kirlerini hem de inatçı makyajı nazikçe çıkarır. Tek bir adımda suya dayanıklı makyajın dahi tamamen çıkarılmasına yardımcı olur. Cilt sağlığının korunabilmesi, oluşan nemin ve yumuşaklığın korunabilmesi için besleyici yağ karışımıyla formüle edilir. Sivilcelere sebebiyet veren fazla sebumun çözülebilmesi için beta hidroksi asit, ciltte ferahlık etkisi yaratabilmek için antioksidan deposu olan meyve özü portakal kabuğu yağı, cilt dokusunun ve nem seviyesinin korunabilmesi için jojoba yağı ile cildin taze ve arındırılmış hissedebilmesini sağlayan okaliptüs yağı içerir. 

 

Çift temizlik rutininizin ilk adımı olarak kullanabileceğiniz balsamı küçük bir miktarda kuru avucunuza sıkın ve avuçlarınızın arasında ısınmasını sağladıktan sonra kuru cildinize masaj hareketleriyle uygulayın. Yağın emülsifiye edilebilmesi için ellerinizi biraz su ile ıslattıktan sonra yüzünüze masaj yapmaya devam edin. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın. Daha iyi bir etki için ardından su bazlı bir temizleyiciyle cilt bakımınıza devam etmeniz önerilir. Bu ürün yalnızca harici kullanımlar içindir ve göz ile temasından kaçınılmalıdır. 


Hanskin Pore Cleansing Balm AHA - Kuru Ciltler / Gözenek Ve Makyaj Temizleme Balmı

 

Suya dayanıklı makyajda bile makyajın tamamen çıkarılabilmesini sağlayan ürün, katı balsam dokusuna sahiptir. Gözeneklerin kirlerden arındırılabilmesi ve ciltteki nemin geri kazandırılabilmesi için tek bir adım yeterlidir. AHA (alfa hidroksi asitler) ve bitkisel içeriklerle formüle edilen temizleyici balsamın katı dokusu cildinizle temas ettiğinde erimeye başlar. Gözeneklerin temizlenebilmesi ve ölü derinin yok edilebilmesi için glikolik ve laktik asit içeriğine sahip olan ürün, cilt sağlığının ve neminin yumuşatılarak korunabilmesini sağlar. Yaşlanma karşıtı etki için E vitamini ile paketlenen ayçiçeği çekirdeği yağı ve bitki bazlı bir yağ olarak cildin dokusuna ve nem dengesine olumlu katkılar sağlayan jojoba yağı önemli bileşenleri arasında yer alır. Yapay doku içermeyen temizleme balmının formülünde; alkol, boya ve paraben bulunmaz. Sadece harici kullanımlar için ideal olan ürünü temizlik rutininizin ilk adımı olarak kullanabilirsiniz. Küçük bir miktarı kuru olan avuçlarınızda ısıttıktan sonra kuru olan cildinize masaj hareketleriyle uygulayın. Ardından yağın emülsifiye edilebilmesi için masaj işlemine hafif ıslattığınız ellerinizle devam edin. Son olarak ılık suyla yüzünüzü iyice durulayın. Cilt bakım rutininde su bazlı bir temizleyiciyle devam ederek en iyi sonuçları alabilirsiniz. 

 

Hanskin Pore Cleansing Balm PHA - Hassas Ve Toleranssız Ciltler / Gözenek Ve Makyaj Temizleme Balmı 

 

Hassas ciltler için özel olarak formüle edilen ürün sunduğu peeling etkisiyle cildinizi tek bir adımda derinlemesine temizler. Ciltteki gözeneklerin nazik bir biçimde temizlenebilmesine ve ölü cilt hücrelerine bakım yapılabilmesine yardımcı olan poli hidroksi asitler aynı zamanda cildin yağ ve nem dengesini koruyarak cilt bariyerinin güçlendirilebilmesini sağlar. Suya dayanıklı makyaj temizliğinde kullanıma uygun olan yumuşak eriyen balsam, hassas ciltlerin yatıştırılabilmesi ve temizlenebilmesi için 9 temel bileşen içeriğine sahiptir. Katı halde olan ve cildinizle temas ettiğinde eriyen balsamın dökülme ihtimali söz konusu olmadığından seyahatler sırasında rahatlıkla taşınabilir. Alkol, paraben, yapay doku ve boya içermez. İçeriğindeki polihidroksi asitler; reaktif cildi koruyarak kuru ve ölü cilt hücrelerini çözerken hassas cildin nazik bir biçimde yüzeye çıkmasını ve fera nemlendirilmesini sağlar. Ciltte ferahlatıcı bir etki yaratan meyve özü portakal kabuğu yağı, hafif bir yüz yağı görevi gören Ayçiçek yağı, cildin nem ve dokusunda iyileşme sağlayan bitkisel bazlı jojoba yağı önemli bileşenlerinden bazılarıdır. Cilt temizliğinin ilk adımı olarak kullanabileceğiniz balsamı kuru avuç içinde ısıtarak kuru cildinize uygulayınız. Yağın emülsifiye edilebilmesi amacıyla aynı işlemi ıslattığınız ellerinizle devam ettirin. Sonrasında ılık suyla cildinizi iyice durulayın. Rutininize su bazlı bir temizleyiciyle devam ederek daha iyi sonuçlar sağlayabilirsiniz. Bu ürün sadece harici kullanımlara uygundur. 


 
Etiketler: Mochi Skin Nedir? Cam Ciltle Benzerlikleri ve Farklılıkları Nelerdir?
Şubat 14, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.